Så underbar.

Att man kan älska en människa så mycket på så kort tid. På fredag är vår underbara dotter fyra veckor.

För fyra veckor sedan gick jag runt med en tjock mage och väntade på vårt mirakel.

Nu ligger hon här bredvid mig och sover. Dagarna flyter på, känns lite ovant att vara mammaledig men är hur mysigt som helst! ❤

Nu ska Robin bara jobba en dag till sedan hat han vecko-vila. Ska bli skönt! Solen skiner så ska ut på en promenad strax!

Have a nice day!
X o x o


Förlossningsberättelse.

Tänkte dela med mig lite snabbt / kort av vår förlossning.
 
Natten mellan 28/2 - 1/3 fick jag värkar runt 23,30.
Trodde det var förvärkar så hoppade in i en dusch för att sedan gå och lägga mig och sova.. Låg i sängen och vred och vände mig samtidigt som Robin låg brevid och sov gott. Kände att något blev kladdigt i trosorna så smög upp på toaletten och fick syn på en "blodblandad flytning".
 
Ringde in till förlossningen och förklarade läget och de sa: "Ja, det är förmodligen på gång, dina värkar kommer att bli tätare och intensivare, så ta två alvedon och försök sova". Gjorde som dom sa, men fick ingen sömn. Värkarna blev intensivare och ville låta Robin sova så länge som möjligt eftersom det kunde bli en lång morgondag.
 
Klockan 03 så satte jag mig på Robins sida och kände hur tårarna var nära. Han förstod att det var pågång men behöll givetvis lugnet. Vi packade i det sista i bb/förlossningsväskan sedan så hoppade jag återigen in duschen för att lindra värkarna medans Robin försökte halvslumra.
 
Runt klockan 06 väckte jag Robin igen och sa att det går inte längre, vi måste åka in så jag kan få något smärtstillande att sova på. Så han gav sig först iväg till McDonalds för att handla frukost till oss. Fick i mig en tugga av min bagel och en liten klunk juice, sedan bytte jag om och inväntade en sista värk innan vi gav oss ner till bilen. Drygt 30 min bilresa in till förlossningen, och värkarna var hemska i bilen.
 
Klockan 08 fick vi komma in till ett undersökningsrum där jag fick ett värkband om magen för att mäta mina värkar, samtidigt som barnmorskan var med två värkar och hjälpte mig att andas. Sedan lämnade hon rummet i drygt 40 min och Robin fanns som ett fantastiskt stöd och hjälpte mig att andas och slappna av när värkarna kom. Vid 08.45 var barnmorskan tillbaka och säger: "Det syns inte att du har några värkar här, men jag litar på dig. Vi ska nu göra en vaginal undersökning". Jag är då öppen 7 cm!
 
Klockan 09 har vi äntligen fått ett förlossningsrum och jag får prova lustgasen, den funkade bra. Värkarna kändes fortfarande men dom var mildare men intensivare. Fick höra av barnmorskan att mitt vatten skulle gå snart.. Så kämpade på. Någon timma senare så var jag öppen runt 9 cm och värkarna gjorde verkligen ont. Stod en sväng vid gå-bordet för att få vattnet att gå, istället kom en "kryst-värk" och jag skriker till Robin att det kommer ut något, tryck på knappen.. Det var inte bebisen, utan krystade istället ut hela hinnblåsan.
 
Runt Klockan 11,30-12,00 (minns inte exakt) började krystvärkarna komma på allvar och fick lov att krysta ordentligt när dom kom. Kämpade på och krystade gång på gång. Man tar verkligen i som man är förstoppad / hård i magen. Det sista så sjönk hjärtljuden på lillan så det kom in en massa sköterskor (enligt Robin var det närmare 8 stycken i rummet), så dom satte en sugklocka. (Gjorde grymt ont!) Några krystningar senare föddes Alice.
 
 
Alice Johanna Samuelsson 2013 . 03 . 01 / 12:54 , 3045gr & 48 cm lång ♥
 
 
 
 

Livet som mamma.

För två veckor sedan satt vi uppe på bb.
Vår underbara dotter var då drygt ett dygn gammal. Idag är hon två hela veckor. Underbara lilla flicka.
 
Vad har hänt?
Jovars, vi lever i en bebisbubbla som innebär matning, blöjbyten och sköna sovstunder. Hon är världens lugnaste lilla tös, skriker bara om hon absolut måste. Men är en liten expert på att böka runt innan hon kommer till ro och somnar. Allra skönast är att somna i mammas eller pappas famn. Och jag ska inte ljuga, visst fan är det mysigt att ha en liten bebis sovande mot bröstet.
 
Om det är som jag trodde. .
Inte riktigt, hade räknat med en envis bebis som inte alls ville sova. Hade sett mig själv som urtrött med risigt hår och stora påsar under ögonen. Självklart är jag trött när hon vaknar omkring tre på natten för mat, sen har hon gjort en rejäl laddning i blöjan så man måste pallra sig upp och byta den. Men att få bara stå och kolla på detta fantastiska underverk gör varenda trött sekund försvinner. Jag njuter verkligen till fullo av att vara mamma.
 
Lite annat.
Bara väldigt roliga frågor som kommer emellan.. "Vad tyckte dom? - Tyckte dom hon var söt?"
Får bara sån sjuk lust att säga -NÄÄ! Vad fan är det för frågor egentligen. Haha. Sen så är det verkligen som många säger, helt plötsligt kommer det miljontals tips med hur man ska göra / inte göra. Är helt underbart med tips, men vissa saker kanske vi gör annorlunda mot vad ni gör. Och snälla, låt oss göra på vårt sätt. Hitta vår balans. Ibland känner man att ett meddelande eller en kommentar : "Gör så.." får mig att koka över. Precis som att vi skulle vara dåliga föräldrar för att vi gör på vårt sätt. Men man får helt enkelt koppla bort det. Jag vet att vi gör det som är rätt för vår lilla flicka och det är det absolut viktigaste. ♥
 
Puss på er, alla fina läsare.

Vill ha till lilla sessan..

Converse: 299:- (Babyshop.se)
Gris: 199:- (elliscorner.com)
 
Hur söt är inte denna grisen, påminner om grisen Lotta på bråkmakargatan har.
Fast är nog mamma som tycker den är sötare än vad Alice gör. ♥
 
 
 
 

När dom andra sover..

Här är det lugnt och tyst.
Robin & Alice sover fortfarande, lilla tjejen är så duktig. Fick sista målet mat vid halv elva, sen somnade hon vid elva och sov nästan fram till åtta. Om alla våra barn blir såhär lugna kan vi sova hur mycket som helst.

Igår var en sköterska från BVC här, fick lite hjälp med hur vi ska gå tillväga med matningen då amningen inte vill fungera. Tjejen väger nu 2980gr, nästan gått upp sin födelsevikt. Och om några timmar så är hon en vecka gammal. Älskade lilla frö!
 
 
I brist på annat så snodde jag en lista från Spiderchick's blogg..
Vad gjorde du klockan 08 imorses: Matade Alice
Vad gjorde du för 15 min sedan: Kollade senaste avsnittet av farmen på tv4play
Det sista du sa högt: "Nej Alfons, du får inte va' här inne" - vår katt som skulle smita in i sovrummet och väcka far & dotter.
Det sista någon sa till dig: "Ska jag byta" - Blöjcheck på lillan.
Vad var det senaste du åt: Två mackor med skinka.
Morgon eller nattmänniska: Sedan lillan kom till världens är jag otroligt morgonpigg, medans hon sover vidare efter frukosten så passar jag på att duscha mm.
Längtar du mest efter just nu: En helg i Halmstad hos min familj ♥
Sover du tungt? Brukade göra detta, nu vaknar jag x gånger per natt för att se att Alice andas (kärleken till vårt barn är så sjukt stor).
Vad ska du göra härnäst: Fortsätta läsa bloggar.
Höger eller vänsterhänt: Höger.
Hur många kuddar sover du med: Just nu 1, hade 4-5 stycken under graviditeten.

Tid..

Finns ingen lust att blogga just nu.
Vi lever i vår underbara bebisbubbla med världens underbaraste lilla prinsessa Alice ❤

Puss på er!